WEDSTRIJDVERSLAG 1/2 FINALE BEKER MO13

VDL MO13 halve finale   1

VDL MO13-1 CVV Zwervers MO13-1 1-1 (0-0)

Isabelle 1-1 (VDL wint na strafschoppen genomen door: Aleyna, Serra, Sascha, Isabelle)

De meiden van MO13-1 speelden afgelopen donderdagavond de halve finale voor de KNVB beker. CVV Zwevers was de tegenstander. Blauw-Wit tegen Wit-Blauw. De meiden gingen ietwat gespannen en met veel zin en wil om te winnen het veld op. Helaas kon Saartje niet mee doen, de centrale verdedigster. Ze had net de dag ervoor haar elleboog zwaar gekneusd en zat in de dugout om haar team aan te moedigen. De bij de kwartfinales nog geblesseerde Meike, Lisa en Aleyna waren er gelukkig wel weer bij.

De meiden begonnen sterk aan de wedstrijd. De combinaties werden lekker gemaakt en de kansen waren er. Bij een mooie indraaiende corner van Sascha werd de bal alleen tegen de keeper gekopt. Een goede voorzet van Suus, kwam net niet goed op de voeten van Sanea. Achterin zat het gewoon dicht en werd CVV Zwevers eigenlijk niet gevaarlijk. Ondanks alle kansen, de bal wilde er gewoon echt niet in, gingen ze met 0-0 de rust in.

In de tweede helft hadden de meiden het zwaar, de combinaties liepen niet. En soms meer uit geluk of een goede individuele actie van Nikkie of Sascha werd er een kans gecreëerd. Alleen scoren, het lukte maar niet. En eigenlijk uit het niets viel de 0-1, misschien wel de eerste echte kans van de CVV Zwevers. Met nog een kwartiertje spelen, moesten de meiden echt aan de bak. Ze voerde de druk op, waardoor het spel ook rommeliger werd. En CVV Zwevers kansen kregen. Aeysa voorkwam met 2 prachtige reddingen een verder achterstand. Vanuit sterk werk van Nikki kwam de bal voor de voeten van Isabella, die hem snoeihard het net in schopte. 1-1. Nog minder dan 5 minuten was er voor de winnende treffer, maar hij viel niet. Het geluk was niet aan de kant van de meiden.

De beslissing moest vallen met penalty’s. Langs de kant was de spanning voelbaar en misschien wilde sommige ook liever niet kijken. Aleyna begon 1-0, CVV maakte 1-1, Serra bracht de stand op 2-1, CVV schoot in de linkeronderhoek en via de paal tikte Aeysa de bal eruit, Sascha bracht de stand op 3-1, CVV schoot op de lat. Nog steeds 3-1, met Isabella achter de bal. Ze schoot de bal keihard in het doel en daarmee was de winst voor VDL. De ontlading was enorm en de blijdschap geweldig. In de kantine werd een vrolijk feestje gevierd. Super gedaan Aesha, Aleyna, Dila, Isabelle, Lisanne, Lisa, Meike, Sara, Sascha, Sanae, Serra, Suus, Suzie, Nikkie en Noa. Op naar de finale!!