WEDSTRIJDVERSLAGEN 1/2 FINALE RIJNMOND CUP MO13-1 en MO15-1

MO13 1

SVS MO13-1 - VDL MO13-1 Forum Sport MO13-1-2 (0-1)

Een wedstrijdverslag schrijven is leuk, alleen een beetje lastig als je zelf niet bij de wedstrijd bent. Gelukkig is er dan de voetbalgroepsapp en kan je de wedstrijd wel volgen. Maar jeetje wat is dat ook spannend, zeker als het om de halve finale van de Rijnmond Cup tegen SVS gaat. Om je een kleine impressie te geven, enkele citaten. Het is jammer dat de vele emoticons die zijn gebruikt niet in het verslag kunnen weergegeven. Je zou nog meer het gevoel van deze spannende wedstrijd meekrijgen. “We gaan beginnen! (19:32)”, “0-1 vanuit een corner door Isabelle (19:47)”, “Rust. Het is spannend, maar een goede wedstrijd. Ik hoor net: we moeten dit niet uit handen geven! (20:04)” De voorsprong is er en de welverdiende rust, het is een pittige wedstrijd. De meiden van SVS MO13-1 gaan uiteraard ook voor de winst, maar hadden weinig echte kansen in de 1e helft. “En op naar de 2de helft (20:21)”, “Ja 0-2 door Serra.” De door Susie genomen corner wordt goed afgemaakt. Een voorsprong van 0-2 voelt toch wat comfortabeler. “O nee! 1-2 (20:36)” Oeps, nu wordt het toch weer spannend. De teams zijn echt wel aan elkaar gewaagd. “Het spel wordt feller (20:39)” “Zelfs op de bank is het spannend (20:43)” De hartslag loopt flink op bij de supporters. Zullen de meiden de voorsprong weten vast te houden? “Er gebeurt van alles (20:44)”. En dan 4 minuten voor tijd. “Strafschop door hands voor SVS” “Neeeee!!” “Mis (20:50)” Pffff daar komen we goed weg, SVS schoot de bal op de lat. Nu is het echt zaak om de boel dicht te houden. “Bijna tijd, Vel jaagt weee” “Heb geen nagels meer over …..” “Afgelopen (20:54)”. Bij het fluitsignaal komt de ontlading, er is gewonnen en de finale van de Rijnmond Cup is bereikt. Een geweldige prestatie. Of zoals de coach het samenvatte “Heel trots op onze meiden gevochten (in positieve zin) als leeuwinnen. Zelden zo vaak jullie scheenbeschermers gehoord meiden :-). Op het einde raakte het een beetje verhit, maar jullie bleven gelukkig “normaal” doen.”
De finale is maandag 10 juni, maar eerst spelen ze aanstaande zaterdag de KNVB beker finale.

Tekst: De supporters langs de lijn

MO15 1

Barendrecht MO15-1 - VDL MO15-1 1-4 (0-2)

VDL MO15-1 HAALT FINALE RIJNMOND CUP!!!!!

Na het behalen van het kampioenschap in de Hoofdklasse afgelopen zaterdag, stond vanavond alweer een belangrijke wedstrijd voor onze heldinnen van de MO15-1 op het programma. In Barendrecht ontving bvv Barendrecht MO15-1 onze meiden. bvv Barendrecht MO15-1 is actief in de Eerste Klasse. In de Najaarscompetitie behaalde Barendrecht de 6e plaats, terwijl in de zojuist beëindigde Voorjaarscompetitie Barendrecht als 3e eindigde. Een zichtbaar mooie progressie. VDL en Barendrecht hebben in de maand November van 2018 al eerder tegen elkaar gespeeld. In een oefenwedstrijd op het Sportpark bij VDL eindigde de wedstrijd destijds in een 2-0 overwinning voor VDL. We waren benieuwd hoe beide teams het vanavond zouden doen. Wist Barendrecht de progressie te vertalen naar winst in deze 1/2 finale en hebben de meiden van VDL hun Kampioensfeest goed verteerd? Om even na half acht floot de officiële KNVB scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Deze vond plaats op het mooie hoofdveld van bvv Barendrecht. Er was vanuit de kant van Barendrecht ook behoorlijk wat publiek aanwezig, zodat er direct al sprake was van een echte bekerkraker. Barendrecht had dat als eerste goed in de gaten. De Barendrecht meiden waren fel, fanatiek en zaten er kort op. VDL had het daar zichtbaar moeilijk mee. Bovendien was in de beginfase het VDL spel erg rommelig met veel fouten. Zo kreeg Barendrecht in de eerste 10 minuten liefst drie opgelegde kansen. Gelukkig was keepster Robine wel wakker, zodat VDL ongeschonden deze beginfase doorstond. Op goed een kwartier volgde de eerste de beste aanval van VDL en die ging er meteen in. Een prima pass van Nikki kwam bij Yara terecht die haar tegenstander uitspeelde en rustig de 0-1 scoorde. Zuur voor Barendrecht, lucky voor VDL. Daarna werd het van beide kanten steeds rommeliger. Over en weer grossierde beide teams in prima balveroveringen om deze dan weer keurig bij de tegenpartij in te leveren. Na een half uur kreeg VDL een corner die Gina - zoals te doen gebruikelijk - prima voor het doel slingerde. Net als zaterdag zette Nikki met overtuiging haar hoofd er tegenaan en de 0-2 was een feit. En zo ging VDL met een redelijk comfortabele voorsprong de kleedkamers opzoeken. In de rust werden de verbeteringen doorgenomen en werd afgesproken ook wat meer energie in de strijd te gooien. De tweede helft speelde zich grotendeels af op de helft van Barendrecht. Niet dat VDL nu de ene na de andere kans creëerde, maar het overwicht was duidelijk. Toch bleef Barendrecht dreigend. Met name de rechterspits was fel en koppelde haar felheid aan snelheid en techniek. De achterhoede van VDL had daar haar handen meer dan vol aan. Het was dan ook niet verrassend dat juist deze talentvolle Barendrecht speelster de 1-2 scoorde. Daarmee was Barendrecht weer terug in de wedstrijd en met nog ruim twintig minuten op de klok had het ook alle tijd om de score gelijk te trekken. Met het laatste beetje energie dat de Barendrechtse meiden nog hadden werd VDL teruggedrongen. Maar ja dan komt er wel ruimte voor de VDL aanvallers en die weten daar over het algemeen wel raad mee. Werden de eerste counters van VDL nog met veel kunst- en vliegwerk door de Barendrecht achterhoede onschadelijk gemaakt, uiteindelijk was het toch Natasha die met haar linker (!) been de keeper verrastte 1-3. Daarmee was de wedstrijd beslist. De toegift van VDL was het hoogtepunt van de avond. Een aanval over de rechterkant - met veel één keer raken - eindigde in een mooie voorzet van Siham die Sanae keurig bij de tweede paal inkopte 1-4. Kort daarna floot de KNVB scheidsrechter af en bereikte VDL MO15-1 de finale van de Rijnmond Cup. Deze finale zal plaatsvinden op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) bij voetbalvereniging Poortugaal. De tegenstander zal komen uit de andere finale tussen SVS MO15-1 en cvv Berkel MO15-1. Beide tegenstanders zijn bekend bij ons en deze 1/2 finale belooft een Bekerkraker van jewelste te worden. We zijn benieuwd wie daarin als winnaar uit de bus komt.

Maar voordat we ons hierop gasn focussen, gaat onze blik naar aanstaande zaterdag 1 juni a.s. Dan spelen onze heldinnen de KNVB Bekerfinale tegen Forum Sport. Plaats van handeling ........ bvv Barendrecht.

We kijken ernaar uit!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je ook een wedstrijdverslag schrijven over je team of het team van je kind kijk dan eerst naar deze pagina:

Hier staan richtlijnen waaraan het artikel dient te voldoen.