VERSLAG 1/2 FINALE BEKERWEDSTRIJD VDL MO15-1

VDL MO15-1 - FC Oegstgeest MO15-1 2-1 (0-1)

Doelpuntenmakers: Natasha (1-1) en Yara (2-1)

Vanavond stond de 1/2 finale in het KNVB Bekertoernooi op het programma tussen VDL MO15-1 en FC Oegstgeest MO15-1. Een herhaling van de 1/2 finale van vorig seizoen. Toen troffen vv Oegstgeest MO13-1 en VDL MO13-1 elkaar op sportpark ‘De Voscuyl’ in Oegstgeest. VDL trok destijds aan het langste einde middels een 0-3 overwinning. Of het vandaag wederom die kant op zou gaan was maar zeer de vraag.

Bijna drie weken geleden speelden VDL en FC Oegstgeest al een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar. VDL won met 3-0, maar FC Oegstgeest was verre van compleet. Liefst 6 basisspeelsters waren niet aanwezig. Grote vraag vandaag was derhalve hoe de krachtsverhoudingen tussen deze twee teams zouden liggen bij een FC Oegstgeest op volle oorlogsterkte.

Om even voor zeven uur kwamen VDL en FC Oegstgeest olv de KNVB scheidsrechter en onder de opzwepende klanken van het voetballied 'Liberte' het veld op. Er was behoorlijk veel publiek aanwezig bij deze halve finale en met het kunstlicht en de muziek gaf dit alles een magische sfeer aan deze wedstrijd.

Al snel na het beginsignaal ging de wedstrijd met een enorme snelheid van start. Oegstgeest zat direct goed in de wedstrijd. Prima combinatiespel gekoppeld aan een goede werklust. Steeds waren de meiden uit Oegstgeest net even wat eerder bij de bal en feller in de duels. Na 10 minuten leidde dit tot de verdiende openingstreffer van Oegstgeest. Weifelend optreden in de VDL verdediging werd direct door de snelle en behendige spitsen van Oegstgeest afgestraft; 0-1.

VDL schakelde direct een tandje bij maar Oegstgeest bleef de baas op het veld. De meiden van Oegstgeest wisten elkaar net even gemakkelijker te bereiken en wisten de bal goed over te spelen. Puur op inzet en wilskracht wist VDL in de eerste helft nog twee serieuze kansen te creëren. Zowel Natasha als Yara kwamen oog in oog met de prima keepster van Oegstgeest die beide keren bekwaam redde.

En zo ging VDL met een 0-1 stand de rust in. De ijzige stilte in de kleedkamer bij VDL was voldoende. De meiden wisten precies wat te doen. Het moest gaan stormen de tweede helft. Als we de finale alsnog wilde halen, moest er veel meer energie en arbeid geleverd worden!

En zo geschiedde. Met windkracht 10 werd Oegstgeest in de verdediging gedrukt. Duels werden weer gewonnen en VDL was veel scherper dan in de eerste helft. Toch was het lastig om grote kansen te creëren. De verdediging van Oegstgeest zat goed in elkaar en de keepster van Oegstgeest was goed in vorm. Uiteindelijk was het Natasha die in de 50ste minuut de stand weer gelijk trok, en hoe. Met een werkelijk formidabele uithaal van buiten de zestien meter plofte de bal als een kogel in de bovenhoek...1-1!!!!

VDL voelde dat er nog meer in zat en bleef de druk op het doel van Oegstgeest houden. Toch was het soms alle hands aan dek in de verdediging van VDL. Met name de spits van Oegstgeest was een genot om naar te kijken. Balvast, sterk in de duels en altijd aanspeelbaar. Kortom bij een beetje ruimte was Oegstgeest direct gevaarlijk. Gelukkig was het 10 minuten voor tijd VDL dat op voorsprong kwam. Een van de zeldzame foutjes in de verdediging van Oegstgeest werd genadeloos door Yara afgestraft. Een enorme ontlading bij de VDL speelsters en publiek. Zou het dan toch ......

Wat volgde was een klein kwartier van billenknijpen. Met soms kunst- en vliegwerk en wat geluk bleef VDL overeind. Wat kunnen 15 minuten soms toch lang duren... maar uiteindelijk kwam dan toch het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter. VDL MO15-1 naar de finale!!!! De ontlading bij speelsters en publiek was groot.

En dat mag ook. Voor het tweede achtereenvolgende jaar weet dit team de KNVB finale te bereiken. Een prestatie van formaat. Wie de tegenstander wordt, is nog niet bekend. Forum Sport en de Jodan Boys zullen dit in een onderling duel op 30 maart aanstaande gaan uitmaken.

Maar wat een 1/2 finale hebben we gezien! Wat een thriller! Pure reclame voor het meiden voetbal. Complimenten ook zeker aan FC Oegstgeest. Prima ploeg met een positieve spelopvatting en talentvolle speelsters.

Alvorens de KNVB bekerfinale wordt gespeeld gaat de focus voor VDL weer op de competitie in de hoofdklasse. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen angstgegner Nieuwerkerk op het programma. Aanvang 10:00 uur.