VDL-VOORZITTER TROTS OP ENORME BLOEI VAN ZIJN CLUB

VDL-VOORZITTER TROTS OP ENORME BLOEI VAN ZIJN CLUB

SPEECH VAN VOORZITTER VDL, ROB BOSMA OP NIEUWJAARSRECEPTIE

Welkom iedereen, gemeenteraadsleden, sponsors, leden van VDL, medewerkers/vrijwilligers en alle anderen op de nieuwjaarsreceptie 2016 van vvVDL.

Graag willen wij eerst een moment van stilte ter nagedachtenis aan de  mensen met een VDL hart die ons in het afgelopen jaar ontvallen zijn. 

Prestaties selectie

selectie

VDL 1 was tot en met de nacompetitie in de race voor promotie naar de eerste klasse. Een knappe prestatie gelet op de basis waarop wij presteren.

Grote complimenten aan staf en spelers. De harmonie en sfeer zijn bepalend. Iets waar VDL trots op is.

selectielos

VDL 2 slaagde erin zich te handhaven op een hoog niveau, nadat het team vorig jaar promoveerde. Ook een knappe prestatie. Nog blijer werden we van het feit dat echte VDL-jongens dit elftal weer hebben versterkt: De Bosjes, de Dekkers en Van Altena’s. Ook zij houden de clubcultuur hoog.

Opkomst bij selectieteam-trainingen van 1 en 2 is maximaal. Een bevestiging van de goede sfeer en wijze waarop we werken.

Jeugd

We zijn trots op de enorme hoeveelheid F jeugd en Kiddiez in het jongste segment van de club. Met 8 F teams en ruim 20 Kiddiez tonen we aan dat we goed bezig zijn.
Bijna alle teams op gewenste 2e klasse niveau en E1 zelfs 1e klasse
2 spelers van de A jeugd zijn doorgeschoven van A1 naar de selectie.

Meiden en Dames 

Fantastisch resultaat van jarenlang beleid geresulteerd in teams in alle leeftijdscategorieën.
Dus van MF tot Dames 1 !
Dat is uniek in de regio
Aantal teams zelfs op het allerhoogste niveau en dat is bekend bij KNVB en betaald voetbal clubs met dames teams.
Immers,  er zijn al diverse meisjes van VDL gescout en gevraagd voor een eredivisieclub dames.

Horeca

 Onze horeca blijft het maar fantastisch doen.

hapjes

Inmiddels bekend in heel Zuid-Holland: de Fam. V Beijeren! Wat een rijkdom voor een club, zo’n keuken. Patricia Stam en de fam v. Beijeren zorgen ervoor dat de horeca bij onze vereniging floreert. Uiteraard hebben zij daar wel de steun van de leden qua bezetting voor nodig want het wordt steeds drukker.

De buitenbar is een groot succes bij alle evenementen en de thuiswedstrijden van VDL 1 !

 Accommodatie

 Nieuw look van totale clubgebouw, dankzij enorme schilderklus van accommodatie-team.

Nieuw terras, mede dankzij de vrijwilligers en sponsor Robert-Jan Uitterdijk.

Asfaltering hele complex.

 Evenementen

Het Robin van Persie evenement kende de grootste opzet ooit. Daardoor hebben wij - samen met onze sponsor Hooymeijer en Robiin van Persie zelf - een fraaie donatie kunnen geven aan het Sophia Kinderziekenhuis, totaal 22.000 euro !!!

We maakten ook nog eens géén gebruik van de toezegging van 12.500 euro subsidie van Fonds Schiedam Vlaardingen in onze begroting. We hebben het fonds kunnen mededelen dat we met eigen middelen de boel rond kregen.
Dit betekent dat we er opnieuw bijzonder goed uit zijn gekomen, maar dat we de winst niet in de vereniging hebben gestopt. 
Waarom niet? We hoeven niet altijd winst te maken. Onze uitstraling en onze maatschappelijke rol als vereniging in de regio is ook belangrijk. Zieke kinderen een kans kunnen geven om ooit te sporten is misschien wel veel mooier.

Hoofdsponsor Hooymeijer

Hooymeijer2

Zonder de steun van het bedrijfsleven kan een grote, sociale vereniging als VDL, niet draaien. We prijzen ons gelukkig met de steun van vele bedrijven in onze stad en regio omdat het hoofdsponsorschap van Hooymeijer niet alleen op sportief, maar ook op sociaal-maatschappelijk gebied een voltreffer is. Twee zielen, een gedachte, menen we als bestuur te mogen zeggen.

De wijze waarop het bedrijf Hooymeijer naar de maatschappij kijkt, sluit naadloos aan bij de visie van VDL. Sport is ontspanning, sport is goed voor je. Maar sport is ook kansen bieden aan mensen buiten onze vereniging. Wij denken dat we samen met Hooymeijer, met Robin van Persie en met de leden van VDL, dat in 2015 erg goed hebben ingevuld.

Uiteraard zijn wij al onze sponsors, groot of klein dankbaar dat zij ons steunen en trots dat zij ons gedachtegoed delen om de vereniging in al zijn facetten te omarmen.

Zo heeft bijvoorbeeld afgelopen zaterdag het ollieballen toernooi plaatsgevonden in de Olympia hal. Meer dan 100 F & E jongens en meisjes deden daaraan mee. Frank Smits van eetcafe Ollie’s danken wij voor de voortreffelijke gastvrijheid en sponsoring.

Ook dit is een mooi voorbeeld hoe wij met z’n allen proberen de jeugd van Maassluis te verrassen en te helpen naar sportiviteit en een positieve houding in de maatschappij te staan.  

Speldjes voor leden met zoveel jaar lidmaatschap

 25 jaar. Dennis Westerhof, Arthur Mangroelal, Gert-Wim Tuit.

50 jaar: naw Hans Bos wegens familiere omstandigheden

               naw Jan Borst wegens revalidatie, aandacht middels kaartje is gewenst.

               Zij worden op een passend tijdstip gedecoreerd.

zaalkijkt2

 Bestuurlijk

Het dagelijks-bestuur heeft afscheid genomen van zijn vice voorzitter Wim Tuit en van bestuurslid accommodatie-zaken Ton v Es.

Een nieuwe Vice voorzitter zal nog moeten worden gevonden, accommodatie-zaken zit thans in de Stichting-vvVDL. De dagelijkse acc zaken zullen wij als vereniging zelf moeten invullen, de onderhouds-aspecten en nieuwbouw zullen nog door de St vv VDL olv Ton v Es blijven voorgaan.

Wim Tuit blijft voorzitter van Stichting Vrienden van VDL.

Gelukkig zijn wij deze heren niet kwijt en hen veel dank verschuldigd.

Robert-Jan Uiterdijk komt vanaf dit jaar ons bestuur versterken.

Hij gaat de sponsorcommissie optuigen. Gelukkig maar!  Sponsors vinden wordt steeds lastiger bijvoorbeeld. We zijn daarom een groot woord van dank verschuldigd aan Euro Products dat zich na vele jaren gaat  terugtrekken als prominente sponsor. 

zaalkijkt3

Wat brengt 2016? 

Een van de punten die Marco de Groot tijdens de evaluatie van het sponsorschap naar voren bracht is het feit dat er wat hem betreft nog wel vaker een feestje mag zijn. Een feestje op zich of een feestje op en rond een evenement.

Nou, dat zijn we helemaal met hem eens.

Dus blijven we leuke dingen doen bij VDL. Voor de jeugd, voor de meiden, voor de senioren, voor de vrijwilligers.

Komende zaterdag hebben we al weer de grote Feyenoord Winterdag, als alle topteams uit de Feyenoord Academy tegen andere eredivisieclubs en tegen de pupillen van VDL op ons complex spelen.

We houden het horecatoernooi, we hebben het Van Persie Toernooi in juni, we organiseren een geweldig jeugdkamp, we hadden gisteren al het Ollie-ballen-toernooi bij sponsor Frank Smits in de Olympiahal en we willen nog veel meer.

 Nieuwbouw in 2016

 Ja, 2016 wordt ook het jaar van de eerste nieuwbouw na meer dan een halve eeuw op dit complex. Aanvang; April-Mei 2016

Nieuwe kleedkamers, nieuwe massageruimtes, scheidsrechterkamers, kortom een geweldige investering. Bijna 8 ton, terwijl we in de afgelopen 8 jaar ook al 8 ton hebben geïnvesteerd.

Gemeente subsidie van 350.000 euro, Fonds Schiedam-Vlaardingen eo 175.000 euro investeringssubsidie. Stichting vvVDL is bezig met banken voor een hypothecaire lening.

Dit alles samen met de onvermoeibare inzet van vele “eigen” mensen met het mogelijk dit alles te realiseren.

Dat kunnen we doen, omdat we een gezonde vereniging zijn, een goede samenwerking

hebben met de overheid, de gemeente.

wethouder

Sportieve ambities in 2016

 VDL wil met de jeugd en het eerste elftal zo hoog mogelijk spelen. Bij de meisjes hebben we in dat opzicht de afgelopen seizoenen een bijzonder hoog niveau bereikt.

Bij de jeugd bekijken we samen met de Technische Commissie of we in de junioren, voor het kader, op zoek moeten naar aanvullende technische kwaliteiten omdat daar nog steeds het grootste verloop plaats heeft.

Het eerste elftal is sinds de switch van zondag naar zaterdag, toen we in de 5e klasse opnieuw moesten beginnen, in rap tempo een zeer waardevolle 2e klasser geworden. We willen altijd meer, maar niet ten koste van onze clubcultuur. Ik hoop dat u die woorden begrijpt.

Afsluitend

Graag dank ik , als jullie voorzitter, een ieder die iets met VDL te doen heeft of heeft gehad.

Van de discussies zijn we sterker geworden.

Met de kritieken hebben we iets gedaan.

Door blokkades zijn we op het pad gebleven waar we nu zijn.

Iedereen die zich inzet voor onze club, in wat voor functie of in welke hoedanigheid dan ook, jullie kunnen trots zijn op jezelf en op al die andere VDL’rs die voor elkaar klaarstaan of door het vuur gaan.

Als voorzitter van het dagelijks bestuur en jullie vereniging wil ik jullie namens het bestuur en ook de stichting vv VDL, heel hartelijk bedanken voor het afgelopen jaar en de allerbeste wensen meegeven met veel gezondheid en evenveel sportiviteit.

bosmaRobspeech

 

 

Hoofdsponsoren

solutions

 

verhagen

Sponsors

  • M&M Tomaello
    M&M Tomaello
  • Funny Kids Store
    Funny Kids Store
  • Bouwbedrijf Borsboom
    Bouwbedrijf Borsboom
  • Arrow Grafitotaal
    Arrow Grafitotaal
  • Rene Verhagen Schilderwerken
    Rene Verhagen Schilderwerken
  • FDC Putman
    FDC Putman
  • Van Dijk Maasland BV
    Van Dijk Maasland BV
  • Rookvrije Generatie
    Rookvrije Generatie
  • Rabobank
    Rabobank
  • Dierenboetiek Zwarte Zee
    Dierenboetiek Zwarte Zee
  • Euro Products
    Euro Products
  • Delta Dierenartsen
    Delta Dierenartsen
  • Eetcafe De Dijk
    Eetcafe De Dijk
  • Solutions Uitzendbureau
    Solutions Uitzendbureau
  • Jété woonidee
    Jété woonidee
  • Huijzer en Renzen advocaten
    Huijzer en Renzen advocaten
  • Hooymeijer
    Hooymeijer
  • Restaurant De Ridderhof
    Restaurant De Ridderhof
  • Marien van Eijmeren
    Marien van Eijmeren
  • Sportcentrum Life
    Sportcentrum Life
  • HBI Installaties
    HBI Installaties
  • Alfa Grieks Restaurant
    Alfa Grieks Restaurant
  • Ernst Abbas
    Ernst Abbas
  • Schilderwerken Wim Brouwer
    Schilderwerken Wim Brouwer
  • Kugeko
    Kugeko
  • Multikeukenenbad.nl
    Multikeukenenbad.nl
  • Klasmann-Deilmann Benelux
    Klasmann-Deilmann Benelux
  • Smit Maassluis BV
    Smit Maassluis BV
  • Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
    Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
  • Van Kortenhof
    Van Kortenhof
  • Meuva BV
    Meuva BV
  • Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
    Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
  • Johan van Balen BV
    Johan van Balen BV
  • Byonda Kroon Fotografie
    Byonda Kroon Fotografie
  • VHC Kreko Moerdijk
    VHC Kreko Moerdijk
  • Allport Netherlands
    Allport Netherlands
  • Wallcare
    Wallcare
  • Heineken
    Heineken
  • Slier & Partners
    Slier & Partners
  • RM Coatings
    RM Coatings
  • Accept Systems
    Accept Systems
  • Patisserie Chocolaterie Holtkamp
    Patisserie Chocolaterie Holtkamp
  • Windmill
    Windmill
  • Verhagen Vastgoedonderhoud
    Verhagen Vastgoedonderhoud
  • Combinatie Civiele Technieken BV
    Combinatie Civiele Technieken BV
  • Wens Uitzendbureau
    Wens Uitzendbureau
  • Hotel Maassluis
    Hotel Maassluis
  • Lely Industries
    Lely Industries
  • SH Global Shipping
    SH Global Shipping
  • Automobielbedrijf Noorddijk
    Automobielbedrijf Noorddijk
  • Pro Intermediair
    Pro Intermediair
  • Lassooij en Partners
    Lassooij en Partners
  • Manege Middenhof
    Manege Middenhof
  • Toll
    Toll
  • Dairco
    Dairco
  • Argeweb
    Argeweb
  • NDS
    NDS
  • P. Looije
    P. Looije
  • Staelduinsebos
    Staelduinsebos
  • Slager en Zandbergen Transport
    Slager en Zandbergen Transport
  • Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
    Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
  • Jip Regtop Fysiotherapie
    Jip Regtop Fysiotherapie
  • De Salon
    De Salon
  • Hoek Glas
    Hoek Glas
  • Van Stenis Notarishuis
    Van Stenis Notarishuis
  • Wissenburg Jacht & Autobedrijf
    Wissenburg Jacht & Autobedrijf
  • IJdo Financiële Dienstverlening
    IJdo Financiële Dienstverlening
  • ING
    ING
  • Vecom
    Vecom