VDL jongens onder 13 ontwikkeld zich heerlijk

Nadat we vorige week de stijgende lijn hadden doorgetrokken en er zelfs overheen zijn gegaan ( 1-0 winst tegen de nummer 4). Moesten wij vandaag de derby der derby’s spelen tegen Excelsior. Dit zijn toch altijd wedstrijden waar je je net iets meer voor kan opladen.

VDLJO13 1

En dat was te merken ook aan de mannen. Een goede en gezonde spanning in de kleedkamer, de warming-up helemaal uit hun zelf doen, ja de jongens hoefden we niet op te peppen. De wedstrijd begon en anders dan anders deed VDL vanaf de eerste seconde gelijk de boel vast zetten. Excelsior kreeg geen millimeter ruimte en werd op alle fronten afgetroefd.

Zo belande de bal al snel bij Sem, maakte zijn actie, leek de bal kwijt te raken maar toverde een pirouette uit de hoge hoed en schoof de bal in zijn draai tussen de benen door van de keeper en rolde over de lijn. Goal!!!!! 0-1 en een vroege voorsprong. Maar VDL ging door, kreeg kans op kans wat vooral kwam door Ashraf die in de punt van de aanval stond en daar vaak weg liep en zo ruimte creëerde voor zich zelf en andere team genoten. Al was Ashraf een aantal keren dicht bij een goal het zat hem alleen niet mee. Schoot net te scherp of een handje bracht redding.

VDL bleef druk zetten en creëerde deze wedstrijd legio aan kansen. Zo ging er een bal van links naar rechts, Ashraf liep uit de spits en liet een gat achter, de bal kwam rechts en Reinder dook de ruimte in van Ashraf, vervolgens een voorzet en een kopbal van Reinder die de verre hoek binnen viel. Goal!!!!! Daarna was het duidelijk jagen naar de 3e. Kansen werden gecreëerd, maar zoals het dit seizoen wel vaker is, is het maken er van een groot probleem. Het had voor de rust ook zo maar 0-5 kunnen staan.

In de rust de wel bekende toespraak, al was het deze keer positief en moesten we zoeken naar de min puntjes om ons nog meer te verbeteren. 2e helft niet geheel het zelfde spelbeeld. Werden wat meer naar achter gedrukt. Maar dan was daar altijd nog Mirac, Chris, Niels en de zeer goed spelende Cos. Was vandaag ook echt wel zoeken naar wie halen we eruit en wie brengen we in en dat is een compliment naar de mannen.

In de 2e helft wisten we toch nog enkele kansen te creëren, zo werd al vroeg Justin in werking gesteld, maar die had een aannamen te veel nodig om hem af te ronden. Toch was het die zelfde Justin die een snel lopende aanval in een goed einde liet aflopen. Een bal van achter snel naar de omschakeling naar voren, de bal kwam op links en werd voor gegeven. 1x stuiteren en Justin haalde hem vernietigend diagonaal uit en belande in de verre hoek in het zijnet. Goal!!!!! Een ontlading bij een jongen die het doelpunt goed kon gebruiken. 0-3 en dat was dan ook de uitslag, de wedstrijd druppelde hierna wat verder en VDL trok hem overtuigend over de streep.

Lekker mannen een derby winnen en op een overtuigende manier. Met iets meer rust voorin en overtuiging had dit een veel grotere uitslag kunnen en misschien wel moeten zijn, maar de manier van voetballen doet deze trainer goed.