Top voetbalweekend VDL MO13-1

Allereerst was daar op zaterdag de topper in de hoofdklasse tegen RKAVV MO13-1. RKAVV heeft een echt topteam dat dit voetbalseizoen nog geen wedstrijd heeft verloren. De uitwedstrijd eindigde destijds onbeslist (1-1) hetgeen aangeeft dat beide teams weinig voor elkaar onder doen. Direct na de aftrap nam RKAVV met goed combinatievoetbal het initiatief en onder aanvoering van de zeer getalenteerde aanvoerder van RKAVV ontstonden al direct de eerste kansen. Al vrij vlot scoorde RKAVV de 0-1. Toen snel daarna ook de 0-2 op het scorebord verscheen en onze keepster Robine geblesseerd het veld moest verlaten, was het even improviseren voor de meiden. Lisanne nam de plek van Robine in en dankzij een tweetal fantastische reddingen van Lisanne haalde VDL de rust met een 0-2 achterstand. Voor het prima spelende RKAVV leek er geen vuiltje aan de lucht.

In de rust werd besloten om risico’s te nemen om zodoende de wedstrijd nog te kunnen draaien. Sanne trad in de voetsporen van haar vader (Arno vd Woestijne) en trok het keeper shirt aan. Lisanne nam haar plek in het veld weer in. Afgesproken werd om direct het gaspedaal vol in te drukken om RKAVV te overrompelen.

Hoe leuk is het dan om te zien dat de meiden het gaspedaal inderdaad heel diep in kunnen trappen. Zoals RKAVV het later omschreef ‘het stormde op het hoofdveld in Maassluis’, werd RKAVV met de rug tegen de muur gezet. Binnen 20 minuten werd de 0-2 achterstand omgebogen tot een 3-2 voorsprong. Chapeau meiden! Dat een dergelijke krachtsinspanning energie kost bleek wel uit de laatste 10 minuten. Uit een corner van RKAVV viel plotsklaps de 3-3 binnen. En vanaf dat moment werd het toch weer spannend. RKAVV combineerde er weer lustig op los en creëerde kansen, maar VDL bleef ook in de counter gevaarlijk. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een terechte 3-3 uitslag en handhaafde de MO13-1 zich op de eerste plaats.

Op zondag stond voor de meiden de oefenwedstrijd tegen ADO Girls Academy U11 op het programma. Bij een lekker zomers weertje en onder het toeziend oog van een behoorlijke hoeveelheid toeschouwers, werd om 10:00 uur afgetrapt. Direct werd al duidelijk dat de ADO meiden over heel veel voetbaltalent beschikken. Hoewel gemiddeld twee jaar jonger, legde ADO prima positiespel op de mat. Met soms flitsend combinatievoetbal werden de meiden van VDL zoek getikt. De 0-1 was daar dan ook een logisch gevolg van. Het leek een gemakkelijke ochtend voor ADO te worden, maar met een fantastisch afstandsschot bracht VDL de stand weer in evenwicht. Werden de ADO meiden daarmee van de wijs gebracht? Helaas voor VDL niet. De jonge ADO meiden bleven keurig van achteruit opbouwen en creëerde kans na kans. Het leek erop dat VDL de rust met een 1-4 achterstand in zou gaan, maar vlak voor het rustsignaal scoorde VDL toch nog een tweede goal. De 2-4 ruststand gaf de onderlinge verhoudingen tussen de twee ploegen echter goed weer.

In de rust werd afgesproken om het kunststukje van de tweede helft tegen RKAVV te herhalen. Zou het weer gaan stormen op het hoofdveld van VDL?

De VDL meiden gaven daar direct na rust het antwoord op: ja dus! Met een enorme hoeveelheid energie, wilskracht en power schroefden de VDL meiden de duimschroeven van hun jongere opponenten aan. Het lukte ADO niet meer om onder deze druk uit te voetballen, dus het was eigenlijk wachten op de goals die zouden gaan vallen. En die vielen er dus. Binnen vijf minuten was de stand gelijkgetrokken 4-4. Ook daarna kreeg VDL nog een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de afronding was of iets te gehaast of net niet zuiver genoeg. Tegen het einde van de tweede helft kreeg ADO ook nog een prima kans om alsnog de overwinning binnen te slepen, maar invaller keepster Aesha redde bekwaam. En zo eindigde deze leuke oefenwedstrijd in een 4-4 eindstand.

En zo kwam er een einde aan een prima voetbalweekend voor de meiden van de MO13-1. Wat is er geknokt in deze twee wedstrijden voor een goed resultaat. De twee wedstrijden tegen RKAVV en ADO waren kwalitatief van hoog niveau en superspannend. Reclame voor het meidenvoetbal bij VDL!