ONTERECHTE NEDERLAAG VAN VDL TEGEN SC MONSTER

VDL  heeft zaterdag een 1-2 nederlaag moeten incasseren. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was VDL de ploeg die het meest recht had op een goed resultaat. Waar VDL veel doelrijpe kansen kreeg sloeg de ploeg uit Monster ver in de tweede helft toe.

,,Een gestolen overwinning’’, zo gaf heel Monster na afloop van de wedstrijd ook ruiterlijk toe. ,,Ik ben doodziek’’, voegde Arwin Verburgh daaraan toe. VDL kreeg na afloop de complimenten, maar stond qua punten helaas wel met lege handen.

Vanaf de aftrap nam Monster het initiatief, zette druk en dat resulteerde al snel in de eerste mogelijkheden, zoals een schot van Andre Rohan die maar net door Tim Teerlink gered kon worden. Niet veel later in de 13’ was het dan wel raak. Via het middenveld bereikte de bal Frank van Deijl die droog binnen knalde.

Degene die dat VDL hiermee wakker geschut zou zijn kwam bedrogen uit. Dit gebeurde echter wel nadat, door slecht uitverdedigen Ruud Zuiderwijk vrij voor doel opdoek. Zijn schot naast leidde de wedstrijd voor VDL in. Vanaf dat moment nam VDL de regie over wat eerst nog resulteerde in wat kleine kansjes. _K7A3198

In de 32’ kon keeper Broch nog ten koste van een hoekschop redden maar heeft alle assistentie van zijn verdediging nodig om hierna de bal van de lijn te halen. Nadat Nick Buuron nog in de 37’ via de paal naast kopt is het Kees Ketting die in de 42’ de bal uit een vrije trap in de hoek van het doel plaatst (1-1) waarmee dan ook de rust aanbreekt.

Na de rust is er maar één ploeg die voetbalt en Monster kan zich alleen laten zien in een aantal spaarzame counters. In de 47’ wordt de bal bij een scrimmage voor het Monsterse doel 3 maal van de lijn gehaald en in de 52’is het een vrije trap van Nick Burron die hard op de lat wordt geschoten. Nadat in de 53’een kopbal van Melvin Louwen nog net onschadelijk kan worden gemaakt, is het alleen nog de vraag wanneer het terechte doelpunt zal vallen.

In de 60’komt Kees Ketting op 4 meter vrij voor het doel. De anders zo rustige aanvaller raakt de bal verkeerd zodat deze naast de paal verdwijnt.

Als VDL door een overtreding een penalty krijgt gaat iedereen er eens goed voor zitten. Keeper Broch weigert hieraan mee te werken en weet de bal ten koste van een corner te keren. Als de corner daarna weer via de paal naast gaat is het duidelijk, de goden zijn tegen ons deze middag. _K7A3254

De jacht op de overwinning zorgde ervoor dat Monster kort voor tijd na balverlies en een snelle counter voor 1-2 kon zorgen. Deze keer was het Ruud Zuiderwijk die trefzeker was.

,,We hebben eigenlijk alles goed gedaan’’, vond Verburgh na afloop. ,,Het spel, de organisatie, de kansen, het was allemaal prima. We vergaten de kansen alleen af te maken. We hadden hier vanmiddag kunnen en moeten winnen. Ik had niet het gevoel dat Monster zou scoren, maar helaas gebeurde dat uiteindelijk toch.’’ ,,Zo is voetbal’’, verzuchte de hoofdtrainer van VDL”