MO17-1 KAMPIOEN!

Zaterdag 14 december stond de Kampioenwedstrijd voor de heldinnen van VDL MO17-1 op het programma. Tegenstander was – net als in het voorjaar 2019 bij de Kampioenswedstrijd voor de Hoofdklasse MO15-1 – het Barendrechtse Smitshoek.

Smitshoek MO17-1 leek op voorhand een te nemen horde voor onze meiden. Smitshoek stond voorafgaand aan dit duel op de voorlaatste plaats in de competitie, met acht gespeelde wedstrijden waarin het vier punten verzamelde. Er werd gewonnen van Zuidland en gelijkgespeeld tegen Zwaluwen. Alle overige zes wedstrijden werden weliswaar verloren maar zeker niet met hele grote cijfers. Daarnaast komt er bij een Kampioenswedstrijd voor de aanstaande Kampioen toch altijd wel wat extra spanning kijken, dus het is afwachten hoe zo’n wedstrijd zal verlopen.

Om even voor half elf betraden beide teams, onder leiding van scheidsrechter Van de Woestijne en onder de opzwepende klanken van het lied ‘Liberté’, het prachtige veld 1 van het VDL Sportpark. Direct al na het beginsignaal namen de VDL meiden het initiatief. Met kort combinaties en drie hoekjes werden de Barendrechtse meiden achteruit gedrukt. Van nervositeit of spanning was aan de kant van VDL niets te merken. En ja een snelle voorsprong in zo’n Kampioenwedstrijd wil dan natuurlijk ook altijd wel helpen. Het was aanvoerster Sophie die al in de zesde minuut met een strak afstandsschot de ban brak; 1-0. Toen Yara 10 minuten later doelpunt nummer 2 scoorde was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Hoewel VDL in de eerste helft de stormachtige wind tegen had, bleek Smitshoek niet in staat om van het windvoordeel gebruik te maken. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op de helft van Smitshoek af. En ja dan volgen de kansen elkaar in rap tempo op en kon een hogere score ook niet uitblijven. In de 26ste minuut maakte Sanae, na een mooie combinatie over de linkerflank, de 3-0. Ongeveer 5 minuten daarna belandde een perfect genomen corner van Sophie op het dijbeen van Yara en caramboleerde bal in het net; 4-0. Ook Eva deed, uiteraard op snelheid, nog een duit in het zakje door in de 35ste minuut iedereen het nakijken te geven en de 5-0 te scoren. Toch wist Smitshoek vlak voor het rustsignaal een keer goed door te komen waarbij de spits van Smitshoek op onreglementaire wijze werd gestuit. De penalty werd door Smitshoek onberispelijk binnengeschoten; 5-1. Nog in dezelfde minuut was het wederom Yara die de marge weer naar 5 uitbouwde; 6-1.

En zo zochten beide teams met een 6-1 voorsprong voor VDL de kleedkamers op. Tsja de wedstrijd was gespeeld en het Kampioenschap was binnen bereik. Toch waren de meiden niet heel tevreden over het vertoonde spel. Ze vonden dat het beter moest, zeker ook voor de vele toeschouwers.

In de tweede helft, nu met het windvoordeel voor VDL, was het spelbeeld weer grotendeels gelijk aan de eerste helft. VDL was oppermachtig en creëerde kans na kans. In de 45ste minuut scoorde Isabelle uit een vrije trap op een mooie wijze de 7-1. Kort daarna was het Siham die een foutje in de achterhoede van Smitshoek direct afstrafte; 8-1. In de periode die daarna volgde haalde VDL het voet wat van het gaspedaal en kreeg Smitshoek wat meer tijd en ruimte om te voetballen. En dat deed Smitshoek bij vlagen ook zeker niet onaardig. Er kwamen in die fase ook wat kleine kansjes en wat corners voor Smitshoek, maar keepster Lisanne was niet van plan nog een doelpunt toe te staan. Uiteindelijk voerde VDL de score nog wat verder op. Het was Isabelle, die na een mooie combinatie met Sanae, de 9-1 binnenschoot en het slotakkoord was voor Eva die 3 minuten voor tijd de 10-1 eindstand op het scorebord bracht.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Van de Woestijne was het direct groot feest in het Maassluise kamp. Champy (de kindervariant uiteraard), party poppers, muziek en de huldiging (met bijbehorende Kampioensschaal en medailles) vielen de meiden ten deel.

En daarmee behaalde het merendeel van deze groep alweer de 5e titel op rij. Een uitzonderlijke prestatie die naar wij weten binnen het damesvoetbal van VDL nog niet eerder is vertoond. Wat deze titel extra bijzonder maakt is toch ook wel het feit dat 11 van de 16 meiden eigenlijk nog in MO15 leeftijdscategorie thuishoren. Na de winterstop wacht de Hoofdklasse voor deze talentvolle groep, waarin de tegenstand ongetwijfeld zwaarder zal zijn. Na de wedstrijden tegen sv Den Hoorn MO17-1 en FC Oegstgeest MO17-1 (die beiden al actief zijn in de Hoofdklasse) denken wij dat onze meiden op dat niveau prima uit de voeten moeten kunnen.

Maar goed dat is voor later. Nu genieten van de titel en de komende feestdagen.

De eerstvolgende wedstrijd voor de meiden van de MO17-1 is op 11 januari 2020. Dan ontvangen wij RKAVV MO17-1 die eveneens in de Hoofdklasse actief is. Wij kijken en naar uit!