EMOTIONELE NIEUWJAARSTOESPRAAK VOORZITTER VDL, MEDELEVEN MET ECHTE VDL-FAMILIES

EMOTIONELE NIEUWJAARSTOESPRAAK VOORZITTER VDL, MEDELEVEN MET ECHTE VDL-FAMILIES

Voorzitter Rob Bosma hield zondag 8 januari een nieuwjaarstoespraak voor alle gasten bij de nieuwjaarsreceptie van VDL. Voor wie niet aanwezig was, hebben wij hieronder de volledige tekst:

Beste VDL’ers,

Ik dank u voor uw komst bij de nieuwjaarsreceptie in een bijzonder jaar voor de vereniging.

Dit is het jaar voor ons 100-jarig jubileum. De volgende keer dat we hier staan zijn we al begonnen aan het jubileumjaar, een ongekende mijlpaal in de historie van de oudste voetbalvereniging van Maassluis.

We zijn de oudste, maar op alle gebieden toch de jongste. De Jongste van geest, bedoel ik dan. VDL is een club, mag ik met trots zeggen, waar we niet te veel achterom maar juist heel veel vooruit kijken. We blijven jong in denken en doen.

En hoe uit zich dat dan, vraagt u misschien?

Dat is letterlijk te zien aan wat hier op het complex allemaal gebeurt. Werkelijk elk seizoen maken we het mooier en bouwen we aan de toekomst van VDL.

Alles in dienst van onze leden, van onze spelers, van onze supporters en van onze gasten.

Sfeer bij vereniging

Die gasten van buitenaf, zoals we gisteren met 1000 bezoekers bij de Feyenoord Winterdag nog mochten ontdekken, roemen de sfeer bij onze vereniging. Die begint bij de warmte van onze vrijwilligers, en die eindigt bij het verlaten van onze prachtige velden onder winterse omstandigheden.

Iedereen ziet wat er naast dit clubgebouw verrijst, een schitterend nieuw onderdeel van ons complex. Daardoor bezitten wij straks het mooiste sportcomplex van Maassluis. Aangelegd en mede gebouwd met het zweet van onze eigen vrijwilligers.

[caption id="attachment_4803" align="aligncenter" width="640"]De nieuwe kleedaccommodatie in aanbouw De nieuwe kleedaccommodatie in aanbouw[/caption]

Als ik hier op een doordeweekse dag af en toe op het complex ben, vervult het mij met trots dat ik daar menige oudere VDL’er, van de ex-voorzitter Theo Talle tot aan de elftalleider van het eerste, Jan Bekker, met drilboren en ander zwaar gereedschap zie buffelen. Ze doen het nog met plezier ook!

Zoveel steun en zoveel enthousiasme onder onder onze mensen vormen de inspiratie voor ons bestuur om ook leiding te blijven geven aan deze vereniging.

De projectleider van dat mooie nieuwe gebouw is bijvoorbeeld geen werknemer van een bouwbedrijf, maar ook een vrijwilliger. In juni braken onze eigen mensen de oude boel af en een week voor kerst konden we melden dat het nieuwe gebouw wind en waterdicht was.

Gemeente initiatief

De Initiëring subsidie voor kleedkamer accommodatie door de gemeente is de aanzet geweest tot de daadwerkelijke realisatie van wat wij nu zien verrijzen.

In de komende maanden gaan de aannemer, Maassluise bedrijven en onze vrijwilligers keihard door. Er wordt een fraaie vloer gestort, we krijgen vloerverwarming, er komen grote zonnepanelen op het dak, er komt een complete kleedkamerinrichting en uiteindelijk zullen de mannen van de accommodatiecommissie het gebied rond het gebouw afwerken en betegelen.

Daarna zijn we er nog niet, want dan wordt een aanvang gemaakt met de renovatie van de oude kleedkamers in dit gebouw.

Uiteindelijk zijn we dan met onze kleedruimtes volledig ingericht op de toekomst en op de grootte van de vereniging VDL.

Trots op Hooymeijer

We worden bij deze club gesteund door vele sponsoren. Eentje wil ik er even uitlichten. Onze hoofdsponsor Hooymeijer denkt met eigenaar Marco de Groot in alle geledingen mee met ons. We voelen de warmte, we voelen de binding en we voelen zijn enthousiasme. Dat maakt de samenwerking ongelooflijk mooi.

Marco blijft betrokken bij alles wat wij doen. En we doen veel!

[caption id="attachment_3807" align="aligncenter" width="640"]De hele staf van VDL is trots op de steun van de hoofdsponsor in alle vormen De hele staf van VDL is trots op de steun van de hoofdsponsor in alle vormen[/caption]

Een commissie is al maanden bezig aan het 100-jarig jubileum in het jaar 2018. Dat wordt een jaar vol festiviteiten, mooie momenten, bijzondere dingen in elke maand van het kalenderjaar.

Het eerste elftal

Sportief gezien zijn we trots op het kampioenschap van ons Dames 1 elftal, het derde elftal en diverse jeugdteams in het afgelopen jaar. Als we feliciteren, nemen we daarbij ook onze buurman Excelsior Maassluis mee. Het eerste elftal werd kampioen van Nederland en ook dat was een bijzondere prestatie.

[caption id="attachment_3723" align="aligncenter" width="640"]Arwin temidden van zijn mannen begin dit seizoen Arwin temidden van zijn mannen begin dit seizoen[/caption]

Sportief gezien zijn we er in onze eigen vereniging trots op dat het eerste elftal al 5 jaar in de 2e klasse uitkomt onder leiding van onze trainer Arwin Verburgh. Ook het tweede selectie-elftal heeft zich sterk ontwikkeld onder leiding van Dennis de Vette. Arwin en Dennis worden geassisteerd door een sterk team om hen heen en de samenwerking is daarbij al vijf seizoenen formidabel.

Er zijn veel clubs in onze afdeling jaloers op de positieve uitstraling van de VDL-selectie en op de band die spelers en trainers met elkaar hebben.

Dan denkt u misschien, waarom is rond de feestdagen dan besloten om in de zomer iets te veranderen bij het eerste elftal?

Dat doen we juist omdat die mooie periode onder de vleugels van Arwin niet het risico mag lopen dat er op enig moment ook maar 1 maand of 1 jaar te lang met elkaar is doorgegaan. VDL staat al jaren bekend om lange verbintenissen met trainers en daar is dit weer een voorbeeld van. We zijn nog lang niet met elkaar klaar en we weten dat Arwin en zijn spelersgroep er alles aan doen om mooi te eindigen.

Geen enkel voetbaljaar is hetzelfde. Recent is beschreven dat dit seizoen door forse blessures en moeilijke privé omstandigheden van spelers een aanslag wordt gedaan op het incasseringsvermogen van zowel de trainersstaf als de spelers.

Medeleven

Daarbij is ook gezegd dat VDL altijd een vereniging zal blijven waar de mens centraal staat. We laten ons niet leiden door blinde ambities om een klasse hoger te spelen, we doen geen betalingen en we vormen te allen tijden een hechte familie.

Dat brengt mij ook bij het medeleven dat wij tonen bij VDL-families. In het afgelopen jaar namen we kennis van het overlijden van Jeanette Morin. De moeder van de bij deze club begonnen en hier ontdekte Tonny Vilhena. Maar bovenal een vrouw uit een echte familie van deze club, de familie Morin dus. Daarvan hebben er velen het blauw-witte shirt gedragen en ons oudste lid is ook een Morin. Bram Morin.

Tot onze droefenis overleed enkele dagen geleden ook Cora van den Brink, de moeder van de VDL’ers Marco en Edwin. Cora heeft in het verleden ook vele momenten klaar gestaan om deze club te ondersteunen.

We wensen beide families veel sterkte bij het dragen van het grote verlies. Ik vraag u om een moment stilte om hen te herdenken.

Robin van Persie week voor profs, amateurs en meisjes!

We hopen met velen van u richting het jubileumjaar te gaan en we hopen ook voor de vele jeugdleden die we inmiddels hebben deze vereniging verder uit te bouwen.

winnaars2015RVP

Uitbouwen doen we ook door komende zomer weer een groot internationaal Robin van Persie evenement te organiseren. Dat doen we in een grandioze eerste week van juni voor de profs uit heel Europa, voor onze eigen VDL-jeugd, en dit jaar voor het eerst ook voor de meisjes!

Een uitdaging voor de hele club, maar wel een project waarmee we plezier verschaffen aan, alles bij elkaar, duizenden kinderen. Het deelnemersveld is sensationeler dan ooit voor iedereen. Daarover in de komende dagen meer via onze media kanalen.

Jubilarissen

Als je het naar je zin hebt bij een club, blijf je die club lang trouw. En dat blijkt elk jaar maar weer door de leden die wij mogen huldigen.

De 3 namen die ik nu noem, zijn samen 125 jaar lid van VDL.

Daarvan is er 1 verhinderd, dat is Hans Boer die 50 jaar lid is. Hij zal zijn speld nog van ons ontvangen.

Nummer 2 is Erwin Vijfvinkel, die 25 jaar lid is. We halen hem graag even naar voren.

Ondanks zijn zoveelste blessure en operatie blijft Erwin een man in een blauw-wit shirt.

[caption id="attachment_4799" align="aligncenter" width="640"]Erwin Vijfvinkel op krukken, maar wel aanwezig voor zijn huldiging Erwin Vijfvinkel op krukken, maar wel aanwezig voor zijn huldiging[/caption]

Nummer 3 is: Siem Koffeman. We halen hem ook graag even naar voren.

Siem is al een halve eeuw een gezicht van VDL. Een gezicht decennialang ook van de zaterdagtak, die nu bloeiender is dan ooit.

[caption id="attachment_4801" align="aligncenter" width="640"]Siem Koffeman geeft een smile van oor tot oor naast de altijd vrolijke voorzitter Rob Bosma Siem Koffeman geeft een smile van oor tot oor naast de altijd vrolijke voorzitter Rob Bosma[/caption]

Siem, het is fijn om je hier in goede gezondheid te zien na een zwaar 2016 voor jou.

We zijn trots op jouw 50-jarige lidmaatschap. En we hopen je nog lang midden in de vereniging te hebben.

Marco van Buuren – afscheid als jeugdvoorzitter

[caption id="attachment_4797" align="aligncenter" width="640"]Marco van Buuren wordt bedankt voor zijn geweldige prestaties als jeugdvoorzitter Marco van Buuren wordt bedankt voor zijn geweldige prestaties als jeugdvoorzitter[/caption]

Dan is er ook een woord van waardering op zijn plaats bij het afscheid van Marco van Buuren.

Marco was onze jeugdvoorzitter vele jarenlang en heeft zijn ziel en zaligheid gegeven aan de hele jeugdafdeling. Als de technische commissie stelt dat hij de beste jeugdvoorzitter is geweest, die de club rijk was stem ik daar volledig mee in.

Marco had de gave om met iedereen goed te communiceren, hij kende alle jeugdleden, hij kende alle leiders en trainers en hij heeft zich voor ongelooflijk veel zaken en mensen sterk gemaakt.

We vinden het fijn dat hij nu nog actief blijft rond het team van zijn zoon en niet helemaal weg is uit de club.

Marco, bedankt voor je enorme inzet in de voorbije jaren.

Proost op 2017!

 

Beste VDL’ers, met de wetenschap dat we veel mooie mensen rijk zijn in deze club, dat we een prachtig voorjaar krijgen met evenementen en de opening van onze nieuwe accommodatie, en ook een prachtige 2e helft van de competitie voor al onze voetbalteams als grote uitdaging, wil ik met jullie graag het glas heffen op de gezondheid van iedereen en op de blakende gezondheid van deze vereniging.

Op een mooi 2017!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdsponsoren

solutions

 

verhagen

Sponsors

 • Johan van Balen BV
  Johan van Balen BV
 • Kugeko
  Kugeko
 • Marien van Eijmeren
  Marien van Eijmeren
 • Van Kortenhof
  Van Kortenhof
 • Automobielbedrijf Noorddijk
  Automobielbedrijf Noorddijk
 • Klasmann-Deilmann Benelux
  Klasmann-Deilmann Benelux
 • Slier & Partners
  Slier & Partners
 • Smit Maassluis BV
  Smit Maassluis BV
 • Staelduinsebos
  Staelduinsebos
 • Rabobank
  Rabobank
 • Verhagen Vastgoedonderhoud
  Verhagen Vastgoedonderhoud
 • Euro Products
  Euro Products
 • Van Stenis Notarishuis
  Van Stenis Notarishuis
 • Wens Uitzendbureau
  Wens Uitzendbureau
 • Wallcare
  Wallcare
 • Delta Dierenartsen
  Delta Dierenartsen
 • FDC Putman
  FDC Putman
 • Rookvrije Generatie
  Rookvrije Generatie
 • Combinatie Civiele Technieken BV
  Combinatie Civiele Technieken BV
 • Huijzer en Renzen advocaten
  Huijzer en Renzen advocaten
 • Allport Netherlands
  Allport Netherlands
 • HBI Installaties
  HBI Installaties
 • Wissenburg Jacht & Autobedrijf
  Wissenburg Jacht & Autobedrijf
 • Hooymeijer
  Hooymeijer
 • Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
  Technisch Installatiebedrijf Schwagermann
 • Slager en Zandbergen Transport
  Slager en Zandbergen Transport
 • Funny Kids Store
  Funny Kids Store
 • Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
  Q-salaris - Salarisadministratie & Advies
 • Solutions Uitzendbureau
  Solutions Uitzendbureau
 • Dairco
  Dairco
 • Vecom
  Vecom
 • Argeweb
  Argeweb
 • De Salon
  De Salon
 • Bouwbedrijf Borsboom
  Bouwbedrijf Borsboom
 • Accept Systems
  Accept Systems
 • Arrow Grafitotaal
  Arrow Grafitotaal
 • Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
  Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
 • Toll
  Toll
 • M&M Tomaello
  M&M Tomaello
 • SH Global Shipping
  SH Global Shipping
 • Heineken
  Heineken
 • Patisserie Chocolaterie Holtkamp
  Patisserie Chocolaterie Holtkamp
 • Alfa Grieks Restaurant
  Alfa Grieks Restaurant
 • Hotel Maassluis
  Hotel Maassluis
 • Van Dijk Maasland BV
  Van Dijk Maasland BV
 • Eetcafe De Dijk
  Eetcafe De Dijk
 • ING
  ING
 • Manege Middenhof
  Manege Middenhof
 • Pro Intermediair
  Pro Intermediair
 • RM Coatings
  RM Coatings
 • Rene Verhagen Schilderwerken
  Rene Verhagen Schilderwerken
 • Jip Regtop Fysiotherapie
  Jip Regtop Fysiotherapie
 • Lassooij en Partners
  Lassooij en Partners
 • Meuva BV
  Meuva BV
 • Byonda Kroon Fotografie
  Byonda Kroon Fotografie
 • Multikeukenenbad.nl
  Multikeukenenbad.nl
 • NDS
  NDS
 • Ernst Abbas
  Ernst Abbas
 • P. Looije
  P. Looije
 • Lely Industries
  Lely Industries
 • Restaurant De Ridderhof
  Restaurant De Ridderhof
 • Jété woonidee
  Jété woonidee
 • Sportcentrum Life
  Sportcentrum Life
 • IJdo Financiële Dienstverlening
  IJdo Financiële Dienstverlening
 • Dierenboetiek Zwarte Zee
  Dierenboetiek Zwarte Zee
 • Hoek Glas
  Hoek Glas
 • VHC Kreko Moerdijk
  VHC Kreko Moerdijk
 • Schilderwerken Wim Brouwer
  Schilderwerken Wim Brouwer
 • Windmill
  Windmill